logo.png
MENY

aquakultur

Asper Norway AS har utviklet flere prinsipper for effektivisering av oppdrettsanlegg innen Aquakulturen.

Ankerhåndtering
Ankerhåndtering av oppdrettslokaliteter med høyteknologiske vinsjer og haikjefter gjør at lokalitetene lever lenger. Større Brønnbåter, strøm og tidevann resulterer i at forankringen til anlegg forskyves. Dette kan vi utbedre med å stramme oppigjen haneføttene på mærdene ved å sokne opp ankerfestet på havbunnen, låse sekundærwire i haikjeft og stramme til med kraftig bullardpull og maskinkraft.

 

Oppdrettsaktørene sparer mye på å ha anlegg som er stramme i sjøen. Slitasje på fortøyninger, risiko for båter (Brønnbåter / Fôrbåter), samt eliminere bort små arbeidsbåter som krever kun godt vær for å kunne jobbe. Flytting av anlegg, fjerning av anlegg utføres langt hurtigere, og langt mer kostnadseffektivt enn med arbeidskatamaraner.

Slep
Maskinkraften og Bullardpullen kan også brukes til slep. Slep av mærder, Fôrflåter og lektere osv. Skipet innehar kommersielt slepesertifikat, og er klasset TUG. Vinsjene er høyteknologiske med digitale overvåkningsinstrumenter for bullard, lengde, hastighet, pluss strechkompensation. Bullardpull er estimert på 50 metriske tonn, noe som overskrider gjennomsnittet av slepebåter i denne størrelsen.

Kran
Kranen ombord er en Palfinger PK 150002 MK II. Det er en dobbelcylindret kran som rekker 25 meter, og løfter 25 tonn i 150Tm moment.Rekkevidden gjør det mulig å nå i senter på mærder, løfte not rett opp og evt. videre ned i notvasker på dekk. Vi kan enkelt også legge ut nøter, og bytte not. Lengden på wiren er på 150 meter. Dette gjør også kranen perfekt til mindre undervannsoperasjoner. Å skifte not i ei mærd krever 5-7 mann pluss 3 arbeidsbåter. Vi løfter not og skifter not på under tre timer. Dette sparer oppdretterene mye på kombinert, med at vi kan behandle not ombord.
       

ROV-Miniubåt
I egen hangar under galleriet på hoveddekk kan ROV kjøres fra egen garasje til rammepodiet ved A-rammen på babord side på egen servicetralle. ROV opereres fra eget kontrollrom under dekk. Ved å bruke ROV-Minubåt kan vi effektivt inspisere nøter og fortøyninger på oppdrettsanlegg. Spesialminiubåter kan da også ettersy skader på not under vann.

Rømt oppdrettsfisk er farlig. Ikke bare for rømt biomasse, men også for naturen. Hull og sår i oppdrettsnot må syes omgående for å unngå rømming. Å sette en yrkesdykker sitt liv i fare i all slags værforhold for å få utrettet dette er kostbart. Vi har tilgjengelig ROV ombord, med symaskin i klo. Under alle værforhold kan vi sy skader på not hurtig, effektivt, og på en sikker måte.

Asper Norway AS
Postboks 118
N-6099 Fosnavåg

Telefon:
+ 47 979 92 940
Beredskapstelefon:
CCOM:+47 992 99 937

Post:
office@aspernorway.com
Post Crewing:
crew@aspernorway.com